Tabel voor kooktijden sous vide koken.
Vind hier ook je recepten.

Vis      

Heek150 g60°C50°C15 minafbranden

Zalm 150 g50°C38°C13 minserveren

Zeeduivel140 g60°C48°C12 minserveren/dichtschroeien

Rog100 g55°C50°C10 minserveren

Zeebaars160 g50°C45°C15 minafbranden/dichtschroeien

Makreel100 g61°C 12 min  

Tonijn150 g59,5°C 13 mindichtschroeien

Inktvis100 g65°C 10 minafbranden

Octopus (tentakel)100 g77°C 5 uur 

Varken     

Schouder1500 g70°C70°C12 uurdichtschroeien

Wang150 g70°C70°C17 uurdichtschroeien

Nek1000 g62°C62°C6,5 uurdichtschroeien

Procureur400 g70°C70°C10 uurdichtschroeien

Buikspek1000 g68°C68°C24 uur 

Rack200 g60,5°C 20 mindichtschroeien

Lende200 g60,5°C 20 mindichtschroeien

Rund/kalf     

Filet mignon300 g65°C50°C15 mindichtschroeien

Entrecote200 g65°C50°C15 mindichtschroeien

Lende200 g59,5°C 45 mindichtschroeien

Kalf (lende)200 g61°C 30 mindichtschroeien

Rundertong500 g70°C 24 uurpellen

Gevogelte     

Kippenborst200 g63,5°C 1 uurdichtschroeien

Eendenborst200 g65°C62°C25 minvet renderen 

Eendenbout200 g82,2°C82,2°C8 uur 

Duif, heel600 g62°C62°C2 uurregenereren/dichtschroeien

Ganzenlever500 g65°C60°C20 minbranden/bakken

Kwartel400 g64°C 1 uurdichtschroeien

Duif filet 60°C 20 mindichtschroeien

Lam     

Bout600 g63°C6324 mindichtschroeien

Schouder 1,5 kilo70°C 17 uur 

Filet150 g65°C60°C18 mindichtschroeien

Wild     

Haas 63°C63°C30 uurdichtschroeien

Konijn (karkas) 74°C 12 uur 

Konijn lende 64°C 12 mindichtschroeien

Konijn filet 64°C 12 mindichtschroeien

Konijnenbout 74°C 12 uur 

Haas filet 52°C 40 mindichtschroeien

Hertenfilet 59°C 40 mindichtschroeien

Schaal- schelpdieren     

Kreeft (confit) 52°C 30 min 

Kreeft (staart) 59.5°C 15  min  

Fruit     

Appel100 g90°C 45 minserveren

Appel (saus)150 g85°C 25 minsaus

Kersen 100 g90°C 45-60 minserveren 

Ananas 250 g83°C 45-60 min serveren 

Pruim100 g75°C 15-20 minserveren

Banaan200 g65°C 20 minserveren

Perzik200 g65°C 10 minserveren

Rabarber500 g72°C 17 minserveren 

Groenten     

Artisjok200 g90°C 45 minregenereren/serveren

Champignons200 g65°C 2 uur 

Broccoli200 g90°C 20 min 

Aardappelschijf 5mm 85°C 25 minbakken

Asperge (wit)200 g85°C 30 minserveren

Wortel200 g85°C 35 min 

Bloemkool200 g85°C 15 min 

Knolselderij (puree)200 g85°C 1,5 uur 

Mais200 g85°C 30 min 

Venkel200 g85°C 40 min 

Zilver-ui200 g85°C 30 min 

Pompoen200 g85°C 20 min 

Radijs (pekel)100 g85°C 20 min 

Knolraap100 g85°C 30 min 

Aardpeer200 g85°C 40-60 min 

Overig     

Roomijsbasis >85°C 20 min 

Kruidenolie 80°C 1 uur 

MasterFood

info@mstrfood.nl

KvK 74060104

  • Twitter Social Icon
  • Instagram Social Icon
0WINKELWAGEN